Despre Grile

Grilele comercializate de firma noastra sunt de inalta calitate. Confectionale din material metalic si vopsite electrostatic aceste rezista la temperaturi ridicate pe perioade indelungate de timp fara a se deteriora.

Grilele sunt in principal concepute pentru evacuarea aerului cald din hota semineelor insa pot fi folosite si pentru instalatii de climatizare sau ventilatie a unor incaperi.

Acestea sunt disponibile in varianta simpla cu sita sau fara, reglabile cu jaluzea de reglaj sau cu jaluzea fixa.

Aerisitoarele se gasesc in diferite nuante precum: Alb, Negru, Crem, Graphit, Cupru, Auriu Mat dar avem si grile speciale pentru cei mai pretentiosi precum Grile Aurite (suflate in aur), Nichelate, de Inox sau grile Speciale cu diferite forme precum: Steme, Scene de vanatoare sau cu modele Antice.

Alegerea modelului de grile tine doar de gusturile clientului de aspectul semineului si al camerei in care acesta este amplasat.

Dimensiunea in schimb se va alege in functie de puterea focarului intrucat fiecare semineu necesita sa aibe o suprafata minima la evacuarea aerului din hota acestuia.

Grilele vor fi alese in felul urmator: ex. pentru un focar de 10-12kw va fi nevoie de o suprafata de minim 700cm2 (suprafata totala a tuturor grilelor de pe hota) la evacuare.

10-12kw 700cm2
12-14kw 750cm2
16-18kw 800cm2
18-22kw 850cm2
22-24kw 900cm2
24-30kw 1000cm2

Admisia de aer in poate fi undeva in jurul la 70% din ceea a evacuarii.

Toate grilele comercializate de societatea noastra dispun de rama de montaj care este deja inclusa in pretul afisat pe site! Atentie alte societati taxeaza suplimentar pentru aceasta rama!

Dimensiunile afisate pe siteul nostru sunt dimensiuni exterioare. Dimensiunea interioara a ramei de montaj este cu 2cm mai mica decat cea exterioara afisata pe site in cazul la majoritatea grilelor.

Grilele uzuale precum cela albe, negre, graphit, crem, rustice si speciale precum si alte modele sunt in mare parte in stoc. In cazul grilelor de ventilatie ce nu sunt pe stoc termenul de livrare este de 2-3 saptamani dar pentru a nu va incurca inaintarea constructii suntem dispusi sa trimitem ramele corespunzatoare dimensiunii cerute pentru a se putea gata finisajul iar in momentul in care ajung grilele in depozitul nostru acestea vor fi livrate urgent catre dumneavoastra.

Intrebari: 

Grilele sunt obligatorii la un semineu?
Aerisitoarele sunt obligatorii pe anumite sisteme pe montaj dar nu in toate cazurile.
Spre exemplu in cazul semineelor cu acumulare de caldura (fumuri, placi speciale de acumulare) acestea nu sunt obligatorii.

Unde folosesc grilele cu jaluzea de reglaj?
Grilajele cu reglaj se folosesc in special la semineele cu distributie de aer. Acestea se amplaseaza in incaperile incalzite la capatul tubulaturii si permit reglajul volumului de aer cald care intra in incapere.
Totodata in cazul smeineelor cu distributie de aer pot fi folosite si in zona hotei, cu conditia ca cel putin una sa ramana in permanenta deschisa, daca se doreste opturarea aerului in incaperea in care este semineul amplasat pentru a incalzi un anumite spatii mai repede.
ATENTIE NU INCHIDETI NICIODATA TOATE GRILELE! datorita temperaturii mari cumulate in hota acestea se pot deteriora.

Grilele pot fi folosite si in alte scopuri decat constructia de seminee?
Da! Acestea pot fi folosite dupa bunul plac in orice scop!
Spre exemplu: aerisitoare de baie sau camara, instalatii de climatizare, admisie de aer din exterior, aerisitoare de pod....

Am voie sa vopsesc grilele daca nu gasesc nimic pe gustul meu?
Recomandarea noastra ca specialisti ar fi sa alegeti una din variantele prezentate pe site deoarece acestea sunt special pregatite si vopsite sa reziste la temperaturi inalte. In cazul in care le vopsiti riscati ca ca vopseaua sa se exfolieze in scurt timp.

Dimensiunile de pe site nu imi satisfac cererile! Pot comanda o alta dimensiune?
Desigur! In cazul in care niciuna din dimensiunile comercializate de grilesmeineu.ro nu sunt ceea ce aveti nevoie se poate face pe comanda o alta dimensiune dorita de dumneavoastra insa cu cateva contitii. 
Comanda se va lua pe baza unei schite, va avea un termen de executie de 4-6 saptamani si se va achita in avans. Inainte totusi va trebui sa discutam telefonic la 0377101569

Descarca aici catalogul nostru de grile: CATALOG DE GRILE!

Productia de grile: